Turistička agencija OCEAN TRAVEL, Čitaonička 4, Sombor, tel: 025/480 188

Bosna i Hercegovina / Neum -leto 2021.

  Neum, primorski turistički gradić, jedini s izlazom na Jadransko more u Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina ima 22 kilometara morske obale, što je čini drugom najmanjom obalom na svetu (odmah nakon Monaka), a na njoj leži jedan jedini grad, Neum. Udaljenost Neuma od Dubrovnika je 70 km, od aerodroma Dubrovnik 90 km, od Mostara 70 km, od železničke stanice Ploče i Metković po 30 km. Neum se smestio na strmim obroncima zaliva, kojim dominiraju dva poluostrva Klek i Pelješac, te predstavlja idealno mesto za letovanje u Bosni i Hercegovini. Neum pored svojih prirodnih lepota, te blage mediteranske klime i bogate istorije sačuvane u starim građevinama i maslinicima u zaleđu mesta, svojim gostim nudi i bogat kulturni, sportski i zabavni sadržaj. Za goste, koji žele aktivan odmor, Neum u svojoj ponudi ima sportske terene za fudbal, odbojku ili košarku, a od vodenih sportova na raspolaganju su skijanje, vožnje skuterima ili gliserima. Duga topla leta i mnogo sunčanih dana čine Neum idealnom ponudom za letovanje.
   

  U Neumu živi manje od 5.000 stanovnika, uglavnom hrvatske nacionalnosti. Kao letovalište, gradić je počeo da afirmiše svoju turističku ponudu tek krajem šezdesetih, nakon što je izgrađena Jadranska magistrala, i to prvo kao odmaralište za političku elitu tog vremena.


  Područje naseljenosti Neuma mnogo je starije od dolaska Hrvata u VII veku. Bogatstvo što ga je dala priroda privukli su čoveka da se na ovim prostorima nastani već u starom kamenom dobu-paleolitu. O tome svedoče mnogi predmeti sada smešteni u neumskom muzeju sa zanimljivom zbirkom. Ostaci helenističke kulture dokaz su da je Neum trajno bio deo kulturne sfere jadranske obale. Brojne uvale na neumskoj, lako pristupačnoj obali, služile se kao prirodne lučice, o čemu svedoče nalazi amfora u podmorju. Neumsko područje bilo je i pod Rimljanima i Turcima. Posle ostrva Hvar, Neum ima najveći broj sunčanih dana u godini, koje mu daje blago mediteransko podneblje i izuzetno je pogodno za letovanje u Bosni i Hercegovini.

   Ponudu smestaja i cene mozete pogledati na sl.linku:https://www.relax.rs/sva-letovanja/jadran-bih

  Uz ovaj program vazi garancija i opsti uslovi putovanja agencije Relax Internacional ,OTP 229/2020

  Dodatne informacije

  • Cena: 0
  • Prevoz: Sopstveni prevoz
  Ocean Travel

  Turistička agencija Ocean Travel - Rezervacija i prodaja turističkih aranžmana, zimovanja, letovanja, evropskih gradova, dalekih destinacija, banjski turizam, wellnes i spa program, rezervacije hotela širom sveta, putno osiguranje, usluge prevoza....

  Uplata aranžmana na odloženo do 12 meseci, čekovima gradjana ili administrativnom zabranom.

  Ocean Travel Sombor - Plaćanje putovanja na rate

  Najnovije u ponudi...

  Egipat...

  AGENCIJE SA KOJIMA OCEAN TRAVEL SARAĐUJE

  ASTRA TRAVEL - SUPER NOVA - TRAVELINO - ODEON TRAVEL - TOP TRAVEL - BARCINO TOURS - VIVA TRAVEL - MANGA TRAVEL - ARGUS TOURS - PLANA TURS - SUNNY TRAVEL - OKTOPOD TRAVEL - DUNAV TURS - OKTOPOD TRAVEL - BIG BLUE - WAYOUT - ELNOS TURS - 1 A TRAVEL - RELAX INTERNACIONAL